110 LET LOŠKIH MESNIN

NatisniE-pošta

43 12Podjetje Loške mesnine (nekdaj Družba Klavnica Škofja Loka) pod različnimi imeni v Škofji Loki deluje že od leta 1906. Nekdaj klavnica za potrebe mesta, okolice in vojske je v obdobjih razvoja vseskozi opravljala dejavnost klanja, že iz preteklosti pa so v Škofji Loki poznani tudi njeni mesni izdelki. Klavnica je v preteklosti večkrat menjala lastnike, v letu 2003 so upravljanje in lastništvo prevzele okoliške zadruge. Osnovna potreba po zagotavljanju storitvenih zakolov se je v zadnjem obdobju močno spremenila.

Dejavnosti klanja so dodali prodajo slovenske govedine pod blagovno znamko Loške mesnine, kar postaja tudi osnovna dejavnost družbe. 43 13Mitja Vodnjov, direktor družbe, pravi: »Družba Loške mesnine postaja prepoznavna ponudnica slovenske govedine, pri čemer živino odkupujemo izključno od slovenskih rejcev. Proizvodnjo mesnih izdelkov, ki je v preteklosti v Škofji Loki prenehala delovati, smo v letu 2012 nadgradili z nakupom obrata v Bohinju, kjer proizvajamo celotno paleto mesnih izdelkov pod blagovno znamko Mesnine Bohinja. Tako ob zavidljivi starosti ohranjamo klasično ponudbo kakovostne slovenske govedine in nadaljujemo ročno proizvodnjo klasično proizvedenih mesnih izdelkov.« M. V.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij