V VRTU IN NA POLJU S SEMENARNO LJUBLJANA

NatisniE-pošta

Bližajo se spomladanska opravila v vrtu in na polju in tudi letos ponujamo vsem vrtnarjem, 45 22vrtičkarjem in poljedelcem kar nekaj novitet.

PILIRANO SEME SOLATE
Pilirano oziroma obloženo seme je priljubljeno med številnimi vrtičkarji in vrtnarji. V naši ponudbi je bilo do sedaj vrtičkarjem znano pilirano seme v travnih mešanicah Noblesse, Pika in Pika Plus. Seme, ki je obdano s posebnim ovojem (je pilirano), ima več prednosti pred običajnim, brez ovoja.

Ovoj poenostavi 45 2345 24setev, poraba semena je manjša, seme pa je tudi zaščiteno pred pticami. Poleg tega ovoj vsebuje hranila, ki omogočajo višji odstotek kalivosti, hitrejši vznik in začetno rast mladih rastlin ter dobro razraščanje korenin. 

V letošnjem letu smo pripravili ponudbo piliranih semen solatnic v embalažah po 2500 piliranih zrn: poletno krhkolistno glavnato solato Dalmatinska ledenka, solato za zgodnjespomladansko setev Leda, zimsko solato Posavka, solato za celoletno pridelavo Bistra ter endivijo za poletno pridelavo Dečja glava.

 

 

KATERI HIBRID KORUZE POSEJATI LETOS
Kljub neprijetnim zunanjim razmeram se začetek letošnjih poljedelskih opravil nezadržno približuje.45 25 Med najpomembnejša poljedelska opravila prav zagotovo spada tudi setev koruze.
Leto 2016 je kljub zgodnji spomladanski pozebi marsikje poskrbelo za rekordne pridelke koruze. Med najbolj ključnimi dejavniki, da bo pridelava koruze uspešna tudi v letu 2017, je seveda izbira pravega hibrida. Semenarna Ljubljana s svojim širokim izborom hibridov koruze omogoča izbiro produktivnega in zanesljivega hibrida koruze za vsako slovensko kmetijo ne glede na to, ali gre za pridelavo suhega zrnja, pridelavo koruzne silaže ali kombinirano rabo (zrnje, silaža). Med zgodnjimi oziroma srednje zgodnjimi hibridi za pridelavo suhega zrnja je tako mogoče izbirati med hibridi, kot so RGT Geoxx, RGT Maxxalia, RGT Sixxtus, RGT Fisixx in RGT Galexx. Poltrdinka RGT Geoxx je zaradi visoke vsebnosti meljaka in karotenoidov posebej primerna za proizvodnjo koruznega zdroba, RGT Fisixx za pridelavo suhega zrnja v stresnih razmerah, hibrid RGT Sixxtus pa kmetovalcu omogoča kar največji izkoristek dodanega mineralnega dušika zaradi svoje izrazito visoke agronomske učinkovitosti. Med srednje poznimi in poznimi hibridi je pomembno omeniti hibrida RGT Ferarixx in RGT Memoxx, ki sta zadnji dosežek na področju žlahtnjenja hibridov koruze za kombinirano rabo (pridelava suhega zrnja, ccm, silaža iz cele rastline). Seveda ne moremo niti mimo hibridov RGT Volumixx, RGT Exxclusiv in RGT Faraonixx, ki so vsak v svojem zrelostnem razredu nepogrešljivi v pridelavi kakovostne silaže.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij