VEČJA VARNOST PRIDELKOV PRED VREMENSKIM TVEGANJEM

NatisniE-pošta

Kmetovanje ob neugodnih podnebnih spremembah je velik izziv. Kmetijstvo je tovarna 45 17pod milim nebom in je od vseh gospodarskih panog najbolj izpostavljena vremenskim tveganjem. Specializirana kmetijska zavarovanja prilagajajo vsebino kritja za potrebe kmetovalcev v skrbi za čim varnejšo pridelavo.

Leto 2016 je bilo z vidika škodnega dogajanja zelo pestro in veliko kmetovalcev je utrpelo škodo zaradi različnih vremenskih neprilik. Že konec aprila je spomladanska pozeba povzročila veliko škodo na sadju in grozdju, teža snega na protitočnih konstrukcijah v trajnih nasadih pa je sadjarjem povzročila delno ali velikansko škodo. V letu 2017 si vsi skupaj želimo boljše vremensko pogojene pridelovalne razmere, v skrbi za finančno preživetje kmetij pa so zavarovalnice pripravile ponudbo zavarovalnih produktov, ki z vključitvijo različnih vremenskih tveganj nudijo kmetovalcev večjo varnost. Po izkušnjah iz preteklosti vam pri DBS d.d. svetujemo, da se v letu 2017 zavarujete predvsem za tveganje spomladanske pozebe pri trajnih kulturah, saj vam zavarovalnica v primeru nastanka škode nudi višje odškodnine. Pridelovalci poljščin in vrtnin lahko izbirate med obširno paleto zavarovaljivih vremenskih tveganj, ki jih lahko dodatno vključijo k osnovnemu zavarovanju proti toči. Pri zavarovanju pridelka sadja in grozdja so vključena kritja za vremenska tveganja, ki omogočajo višje odškodnine zaradi izgube količine pridelka in pri sadju še dodatne odškodnine zaradi izgube kakovosti. Pridelovalci hmelja bodo lahko svoj pridelek »zelenega zlata« zavarovali po ugodnih pogojih po svojih zahtevah, željah in potrebah. Rejci živali govejega mesa in mleka pa lahko svoje živali zavarujejo po enostavnem zavarovalnem produktu, ki omogoča kritje najpogostejših tveganj, ki vplivajo na varnost pridelave. Novost v letu 2017 je namenjena pridelovalcem krompirja, za katere so pri Zavarovalnici Agra pripravili posebno ponudbo.

Stanko zupančič,
Sektor podpore poslovni mreži deželne banke Slovenije

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij