KAKO POVEČATI SAMOOSKRBO S PRAŠIČJIM MESOM

NatisniE-pošta

Samooskrba s prašičjim mesom je že nekaj let na zelo nizki ravni. Razloge gre iskati v nepovezanosti sektorja,51 4 razdrobljenosti predelovalnih obratov, sivem trgu in pomanjkljivi komunikaciji s potrošniki. Poraba mesa je v Sloveniji stabilna in se v zadnjih letih ni zmanjševala. Zato sektor potrebuje enotno strategijo razvoja in sodelovanje, da bo uspel potrošnike prepričati, da je lokalna hrana bolj kakovostna. Tako so se na povabilo Zadružne zveze Slovenije konec junija 2018 v Ljubljani sestali vsi najpomembnejši akterji na področju prašičereje, tako rejci prašičev, zadruge odkupovalke, klavnice, stroka in predstavniške organizacije. Udeleženci so se strinjali, da je treba sodelovanje urediti bolj usklajeno v smeri zmanjševanja sistemskih tveganj za rejce, določiti je treba smernice razvoja prašičereje, uskladiti pravila za genotip, uvesti masne bilance in strateško usmeriti tudi novo kmetijsko politiko. Z ustreznim in enotnim pristopom pri promociji in komunikaciji s potrošnikom pa je treba pritegniti trgovce, saj bo povpraševanje potrošnikov povečalo tudi njihovo zanimanje za slovensko prašičje meso. Udeleženci so se dogovorili, da aktivno pristopijo k reševanju problematike in oblikujejo delovni skupini, ki bosta obravnavali rejska vprašanja in tržno strategijo. M. P.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij