Pohorski lonec

NatisniE-pošta

Recept za pohorski lonec, značilno jed za tamkajšnje območje, in kruhovo potico so pripravile članice iz Društva tur_recept.jpgkmetic LIPA iz Vitanja, ki že vrsto let aktivno delujejo na območju zadruge Slovenske Konjice.

 

Sestavine (za 5 oseb):
svinjsko, goveje in telečje meso (vsakega po 12 dag), malo slanine, česen, suhe in sveže gobe, krompir (3 kos), 10 dag ješprenove kaše, lovorjev list, 1,5 l kostne juhe, kis
 
Na vroči maščobi prepražimo sesekljano čebulo. Nato dodamo na kocke narezano slanino, potem damo pražiti goveje meso, nato še svinjsko in telečje. Začinimo s sesekljanim česnom, dodamo začimbe in gobe. Zalijemo z juho. Dodamo še posebej kuhan na kocke narezan krompir ter posebej skuhano ješprenovo kašo, ki smo jo pred kuhanjem namakali čez noč. Vse to pomešamo in prevremo. Nazadnje dodamo kis in sesekljan peteršilj.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij